Bee-me.eu

Favorite Links

1: Heemtuin Capelle

http://ww.heemtuin-capelle.nl

De Heemtuin is de locatie waar ook 1 van onze bijenstallenl staan. Omdat we veel overeenkomsten hebben is het logisch dat de siteopbouw bijna hetzelfde is.
De Heemtuin aan de 's Gravenweg, tegenover de kinderboerderij de Klaverweide heeft landelijke bekendheid vanwege de bijzondere paddenstoelenvariatie. In het bijzonder komt daar de zeldzame inktviszwam voor. In 2011 is de bloei al begonnen in juni.2012 was daarentegen een jaar waarin maar weinig inktviszwammen zijn gezien.

2: Volkstuinvereniging Nut en Genoegen


Aan de Bermweg te Capelle aan den IJssel ligt het volkstuinencomplex Nut en Genoegen. Naast veel tuinen heeft men ook voor educatie. Via een goede bewegwijzering kunt u bij de bijenstal komen. Via het bezoekersgedeelte kunt u zien hoe de bijen aan- en afvliegen. Ook kunt u natuurlijk de heerlijke honing van deze bijen kopen.
http://www.nutengenoegen.org: Restaurant Antichic 

http://www.antichic.nl

Ron, de eigenaar van het toprestaurant gebruikt in zijn gerechten het liefst streekgebonden producten. De streekhoning van Bee-me mag dan ook daar in de keuken niet ontbreken.
Antichic staat hoog in diverse culinaire ranglijsten en terecht. Heerlijk eten, vakbekwame bediening die bij elk gerecht en elke wijnsoort een goed verhaal heeft.
Adres: Soetensteeg 1 te Rotterdam


3:Kinderboerderij Klaverweide.
 
http://www.kinderboerderijklaverweide.nl/
's Gravenweg  327 Capelle aan den IJssel.
De Klaverweide heeft onlangs nog een prijs gewonnen en is gecertificeerd. Dit houdt in dat men alles in het werk stelt om het dierenwelzijn te waarborgen.
In de winkel van deze kinderboerderij wordt de honing van Bee-me verkocht. Omdat de bijenkasten vooral staan in de tegenover de boerderij gelegen Heemtuin wordt het ook wel Heemtuin-honing genoemd. Een vaste klantenkring koopt daar niet alleen de honing omdat het zo heerlijk smaakt, maar ook vanwege de pollenallergie waar regionale honing tegen helpt.


.
4: Imkerij de Moerbei

 http://www.imkerijdemoerbei.nl
Johan en Mariette Beckers leven voor de bijen. Johan is een opvallende verschijning. Met zijn lange baard en grote hoed is Johan een ware wandelende encyclopedie. Hij deelt graag zijn enorme ervaring op het gebied van bijen met anderen. De Becker's hebben hun bijenkasten op diverse plaatsen staan zoals de kinderboederij in Ommoord en aan de Rotta in het Bergsche Bos. Johan en Mariette staan vaak met hun nieuwe "bijenkar"op barderieen en markten, waar ze hun heerlijke bijenproducten verkopen.


5:Ambrosiusgilde Rotterdam

http://www.ambrosiusgilde.nl
Het Gilde is een bijenhoudersvereniging voor Rotterdam en omstreken. Het Ambrosiusgilde heeft een depot, waar imkers hun spullen kunnen kopen en partikulieren honing kunnen aanschaffen. Een belangrijke functie van het Ambrosiusgilde is het verzorgen van cursussen.  Zonder cursus kun je geen bijen houden, daar moet je kennis voor opdoen. In een gecombineerde cursus, waarbij theorie wordt afgewisseld met veel praktijklessen wordt iedere cursist de beginselen van het bijenhouden bijgebracht.